Eskalerande matlagning

Köpte hamburgerbröd och mallade sedan in den traditionella salladen, lök-
ringarna, tomaterna. Stekte hemmagjorda hamburgare med lite bacon och
ost på och serverade hemmagjord coleslaw till. 
 Sommaren närmar sig med stormsteg. Matlagning har fått en större del i våra liv, så jag tänkte kosta på mig att minnas tillbaka till förra sommaren. Nu sitter vi och bjuder på en lägenhet i Vara, vars huvudsakliga egenskap är ett magnifikt kök! Varför inte när matlagningen står för nästan 40% av fritiden?

Mina föräldrar kommer och hälsar på under helgen nu och det blir lite fest. Vi griper så klart vilken anledning som helst och denna gång får det bli en kombination av 1 maj och deras bröllopsdag (en vecka för tidigt, men vem håller koll på sådant?). Jag har iallafall svängt ihop en rolig meny som jag hoppas kommer höja nivån en hel del. Det gäller att möta utmaningar i livet - det är det enda sättet man kan kontinuerligt utvecklas. Och varför inte skapa egna utmaningar för sig själv?
Fortsätter på grilltemat. Här kommer en fräsch sommarsallad tillsammans
med nygrillade revben med hemmagjord glaze och marinad. En cob on the
side och så lite grillad halloumi med bacon och ett flarn av chorizo. 

Grillad rubbad (!) fläskfilé med potatisfjäll, en groddsallad
som självklart är egenmarinerad och en hemmagjord
bernaise. 
En sak jag märker på jobbet är att jag ibland får en klump i bröstet, att jag ryggar tillbaka mentalt från något som komma skall. Plötsligt väser det in en massa JS39 Gripen och stökar till det med lite knepiga önskemål. Det är bara att ta det. Det kanske blir yxigt, klumpigt, men nog fasen kommer jag lära mig något som gör att det blir bättre till nästa gång. Man får vara ödmjuk och träna, träna, träna. Så är det med matlagning också. För ett år sedan var jag stolt över de rätter jag producerade här. Nu tittar jag tillbaka på dem och tänker lite i stil med "vad tusan tänkte jag DÄR?!" 

Veckans meny kommer bli inspirerad av det franska köket och jag ämnar så klart fotografera och dokumentera, så håll utkik för lite roliga idéer. Framförallt så vill jag jobba en del med presentationen nu. Det kommer kanske inte fram i  nästa omgång, men därefter loooovar jag. Har köpt nya tallrikar, utstickningssatser, blåslampa och så vidare, just för detta ändamål. Kommer bli intressanta "ätardagar" på lördagar hädanefter. 

Live long, and prosper!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enchance your roleplaying

Mål och Moralkompasser

Enhance your roleplaying part II